Nieuwsbrief 12-2019

Datum 12-12-19 Locatie: Maritiem museum te Rotterdam

Geachte kunstliefhebbers, Na 3 jaar van overleg en onderzoek en heel veel kilometers verder zijn we vandaag op het punt gekomen dat we het boek kunnen presenteren van Marius de Jongere 1912 – 1979.

Na mijn eerste afspraak met Carola Drulman-Prins en Maarten Drulman in het restaurant van de bijenkorf, was er na een goed gesprek gelukkig de overtuiging om toch mee te werken aan het maken van een boek over hun vader. Dit proces zou ongeveer 3 jaar gaan duren. Er is veel overleg en onderzoek gedaan om alle technieken die hij beheerste te kunnen verklaren met tekst en beeldmateriaal. Daaruit blijkt dat Marius de Jongere al vanaf jongs af aan goed kon tekenen. Zijn vader heeft hem hierin met veel liefde in gesteund. Van zijn vader, Marius Jansen kreeg de Jongere zijn vervolgopleiding als etser. Daarnaast kreeg hij nog les op de kunstacademie van beeldende kunst te Rotterdam. Hier ontwikkelde hij zich verder met het aquarelleren en schilderen met olieverf. Waarin hij ook abstracte schilderijen maakte, stadsgezichten, litho’s, landschapschilderijen en havengezichten.

Gedurende het proces hebben we gelukkig de steun van verzamelaar en liefhebber Rudolf van Soelen gekregen, die garant heeft gestaan voor het maken van het boek. Naast het bestaande team is daar ook Ron van Driel bij gekomen die door zijn kennis van zaken.

Tot onze vreugde kunnen wij nu mededelen dat het boek beschikbaar is voor de verkoop.

Namens ons team willen wij u veel lees en kijkplezier wensen met het boek.

Heeft u een vraag over dit schilderij?

4 + 4 =

Share This